fbpx

Hyggelig å komme med gode nyheter! Markeder og portefølje har stort sett steget 2%+ siste uke. Det gjør at vi både i mai og hittil i 2.kv. har en nær flat/0%-utvikling. Hittil i år sliter vi fortsatt med korreksjonen i januar, og ligger på ca -5%. For de av dere som kom inn i porteføljen 10. feb. har utviklingen vært ca 12%!

Det er primært makroøkonomiske hendelser som påvirker markedet på kort sikt. Disse har vært positive nylig med positive gjeldsforhandlinger i Hellas, en oljepris i nærheten av $50, og generelt positive økonomiske data. Det ser også ut til at markedet aksepterer 1-2 forventede rentehevelser i USA i år da økonomien synes å være sterk nok til å forsvare det.

Oppgangen i globale fond har delvis sin årsak i at valutaen har beholdt den styrken den nådde for 2-3 uker siden. I lokal valuta er det Norge/Norden og Europa som er vinnere sist måned. Asia har kommet sterkt siste 1-2 uker. Helse og teknologi har hatt en god måned.

Vår nye strategi – med dempet risiko ute og høyere risiko i Norden – har vært positiv men ikke full klaff. I Norge – som pt er fortrukket i Norden – har x vært meget sterk, mens y – med sine opportunistiske småselskaper – har blitt hengenede etter. -Noe som forøvrig er vanlig i klare oppgangsmarkeder, der de store selskapene ofte går best.

Fond a har vært strålende, mens fond b har hatt samme skjebne som y. -Som normalt med de samme type egenskaper.

Ellers har jeg sist uke brukt tid på å ferdistille en oversikt med tema; Pensjon – får du det du trenger? (se Meny). Ta en titt – og gjerne også på annet pensjonsstoff på hjemmesiden. Er det av interesse så tar vi gjerne en prat rundt dette. Fint om du også gjør andre oppmerksom på denne informasjonen.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.