fbpx

-Tilbake til kurver og tall etter utenlandstur…. Hyggelig å være på ferie når verdistigningen dekker deler av feriebudsjettet Emoji

Hva har sjedd? Brexit fikk ikke det globale fallet markedet fryktet. Europa falt 5-15% og har så langt kun tatt igjen halvparten av fallet. Deler av dette er et fall i pundet på rundt 8%. Norge og Norden er stort sett ajour med nivå før Brexit, mens verdensindeksen har steget ca 3% utover nivået forut for hendelsen. Igjen skyldes noe av dette at krona har svekket seg mot USD. Følgene av utmeldelsen er fortsatt uklare, særlig på kort sikt. På lengre sikt antas Brexit i generelle normer å være negativt for verdenshandelen. Et spørsmål da er imidlertid Brexits betydning i forhold til andre situasjoner som oppstår.
Ellers er det begrenset med mørke skyer på finanshimmelen. Jmf. tallene over. Det forventes pengepolitisk stimuli fra Storbritania, den europeiske sentralbanken og Japan. Det politiske bildet i Storbritania er klarere etter at May allerede nå er utnevnt som statsminister. I Italia er bankkrisen å anse som mer hånterlig. I USA når S&P og Dow Jones historiske toppnoteringer, bla som følge av høyere oljepris og forventninger om lave renter fremover.
I vår portefølje fortsetter særlig x og y å imponere. x henger som normalt litt etter i klar markedsoppgang. Europafondet z har steget sterkt sist uke etter et betydelig fall etter Brexit. n-fondet er på det jamne, og er pt kanskje det mest utsatte.
Avkastningstallene for 2.kv. er nå klare. Se hjemmesiden (klikk). +0,6% avkastning i 2.kv.

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.