Bilde av Jo Helgestad

Drømmer du om å ha litt ekstra å rutte med til pensjonisttilværelsen? Det er aldri for sent og enklere enn du tror. Pengeråd AS har laget en liten brosjyre som viser hvordan du kan bli pensjonsmillionær ved å sette til side et beskjedent beløp hver måned.

 

Bilde av forside brosjyre for Pengeråd

Klikk på bildet over for å laste ned brosjyren.

 

-Alle får utbetalt mindre når de går med pensjon enn de er vant til å rutte med fra da de var i jobb. Derfor er det fornuftig å starte egen sparing slik at du har noe i tillegg. Med den velkjente rentes-rente-effekten vil eksempelvis en tusenlapp i måneden i aksjefond kunne bli svært mye penger over 10, 15 eller 20 år, sier daglig leder Jo Helgestad i Pengeråd AS.

Jo høyere risiko, jo høyere avkastning

Pensjonssystemet i Norge er basert på en kombinasjon av offentlige og private pensjonsordninger. Den offentlige pensjonsordningen består av folketrygden, som gir grunnleggende pensjonsytelser til alle som har vært medlemmer av ordningen i en viss tid. I tillegg har arbeidsgivere en lovpålagt pensjonsordning for sine ansatte.

-Du har selv ansvar for din egen pensjon. Vår metodikk er å kontinuerlig overvåke markeder og fond for å danne oss et bilde av hvilke fond som vil gi best avkastning på en til seks måneders sikt, mens du selv må velge hvilken risikoprofil du ønsker på dine investeringer.  Jo høyere risiko, jo høyere avkastning. Vi i Pengeråd AS har delt inn vårt tilbud i tre risikoklasser, hvor høy har en forventet årlig avkastning på 10 til 14 prosent, middels har seks til 10, mens lav risiko forventer vi vil gi en årlig avkastning på mellom fire og syv prosent, sier Helgestad.

Aldri for sent

Den nye brosjyren til Pengeråd AS tar for seg fire tenkte personer i ulike livssituasjoner som begynner å spare i pensjonsfond på ulike stadier i livet. 25 år gamle Trond setter av 300 kroner hver måned, og vil sitte igjen med 1.182.899 kroner når han går av med pensjon etter 42 år. I motsatt enda av yrkeslivet har journalisten Harald i en alder av 55 år funnet ut at det begynner å haste hvis han skal opprettholde kjøpekraften når han skal gå av med pensjon når han blir 67 år. Etter å ha spart 4.100 kroner i måneden sitter han igjen med 1.008.369 når han når pensjonsalderen.

-Det viser at det aldri for sent å begynne å spare til pensjon, selv om det naturligvis lønner seg å komme i gang så raskt som mulig, sier Jo Helgestad, som håper at riktig mange vil laste ned den nye brosjyren.

Bookmark and Share
Kategorier: Pensjon

2 kommentarer

admin · oktober 16, 2023 16:32

Kontakt oss på 905 81 215!

-Jeg visste ikke at det var så enkelt å få kontroll på egen pensjon! - Pengeråd · oktober 16, 2023 07:10

[…] Lest denne? Slik blir du pensjonsmillionær […]

Lukket for kommentarer.