-Nok en trist uke på børsen der porteføljen faller drøye 2%. Det er fortsatt frykt og usikkerhet rundt den økonomiske veksten globalt samt utviklingen i oljemarkedene. Det alternative investeringsobjektet gull stiger, et tegn på frykt. USA opplever svake nøkkeltall, og videre renteoppgang er usikker. Frontbransjer som teknologi og helse har særlig fått unngjelde, og dollaren faller. Europa, Norden og euroen har holdt seg relativt godt opp gjennom uken, mens Kina og fremvoksende økonomier opplever at lokal valuta utsettes for verdifall da utenlandske investorer trekker seg ut og selger lokal valuta mot internasjonal valuta. Lokale myndigheter forsvarer da sin valuta med kjøp, men må bruke valutareserver til dette. -Også dette skaper usikkerhet (kinesiske valutareserver, devaluering).

 

Negative 11% hiå er tross tilsvarende fall i verdensindeksen ikke hyggelig. Hva gjør vi? Å selge alt er som tidligere meddelt mindre aktuelt. Dette grunnet systemtreghet i kjøp/salg av fond, og et marked der frykten anses å overstyre brukbare reelle forhold. Et mulig argument for å selge er imidlertid at markedspsykosen blir langvarig. Våre fond x,y og z har også den siste tiden  – med unntak av de siste dager – vist relativ styrke, og det er lite aktuelt å selge dem. a og b er spørsmålet….fall hhv 6 og 4% siste uke gå utover tilliten. Men nå -etter så bråe fall? Nei. a er i såfall mest aktuell å selge grunnet høy samvariasjon med de nordiske fondene.
Vedlegget viser ett av våre aksjefond, et kombinasjonsfond og et obligasjonsfond over siste 6 mnd. Det illustrerer noe av dilemmaet. Skjermbilde 2016-02-08 15.24.32

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.