Ja, den gode stemningen på som har vart siden februar fortsetter. Norge er fortsatt ett av de beste landene å investere i i 2016. Også globalt har det vært givende å investere i samme periode, dog med unntak av en tyngre periode fra august til november. Mens Oslo Børs er opp 9% hittil i år, er verdensindeksen opp 1% i NOK (7% i USD). Året ser derfor ut til å bli et rimelig “normalt” aksjeår, til tross for en skremmende start på året.
Hvorfor går det bra? Oljeprisen ser ut til å være i begrenset, men stabil oppgang. Fraværet av finansielle og politiske ekstraordinære hendelser er bra for markedene. Sentralbankene holder stø kurs, og opptrer forstålig. Og de pengepolitiske virkemidlene ser ut til å hjelpe. Senest i dag holdt den europeiske sentralbanken renten fast (0%), men varsler en viss innstramning. Hvilket er et tegn på at økonomien også i Europa begynner å få fotfeste igjen. Frykten for en kinesisk kollaps er lavere, og råvareprisene er på vei opp igjen. I tillegg kommer mange, mange andre årsaker.
Siden sist er har jeg lagt ut avkastningstallene pr november og siden oppstart i 2014 (klikk på blå tekst for link). Tallene blir – relativt sett – bedre og bedre.
Stabilitet er nøkkelordet, også i forvaltningen. Vi gjør ingen endringer i fondsutvalget, og fortsetter med tyngde på geografi x og y.
Ha en fortsatt fin førjulstid!

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.