Vel overstått påske! Markedene har startet etter-påske sesongen sterkt, og vi er igjen oppe lik toppnivået før påske (14,9%). Tross sterk oljepris ($74) har krona svekket seg og vi har hatt en valutafordel. Like mye skyldes oppgangen sterke tall fra USA der teknologi-bransjen fortsatt går i front. Oppgang har også sammenheng med forventninger om at handelskrigen går mot en løsning og at kinesiske myndigheter stimulerer økonomien. USA-tech profiterer på dette ved god handel med den kinesiske IT-bransjen. Sterk oljepris er generelt en fordel for økonomien, dvs primært den vestlige, og her har Trumps harde linje mot Iran-eksport ført til høyere priser. Også dette til fordel for aksje-stemningen. 

Vi har tilpasset oss og er i en fondsbytte-prosess. Ett x-fond er byttet mot et annet, og vi øker ellers fokus mot y. To ekstraordinært gode fond innen sine områder. 

Ellers er det det innspurt for skattemeldingen for privatpersoner. I den forbindelse er jeg som vanlig opptatt av å teste fradragsmuligheter for rådgivningskostnader. Men siden det er slik at det først ved oppgjør av konto at det gis et mulig fradrag, og dere neppe har avsluttet kontoen siden dere fortsatt mottar denne eposten, at det blir noe kinkig å få en test på det. 

Medium-risiko med hedge, eiendom og obligasjoner går fortsatt bra, 7,0% hiå. 

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.