Tunge dager for mange samfunns- og finansinteresserte! Uroen er stor, antall smittede og døde øker daglig, og spenninger bygger seg opp. Jeg antar at de fleste kjenner til bildet like bra som meg, og melder derfor kun på utslag på forvaltningen. 
Som dere trolig er kjent med har vi hatt en meget god start på året. Pt ligger vi på gode 14% hiå. mens verden ligger på 7% og Norge på ca. 0% (før dagens indeksfall på drøye 4% på Oslo Børs). Likevel har vi intet å gå på, og styrer fortsatt mot høyest mulig risikojustert avkastning. Vi fikk en nedtur fredag, og vil ganske sikkert få det også i dag. Men, det er svært sjeldent at det kommer mange slike dager etter hverandre. Som vanlig under kriser maner både eksperter og undertegnede om å ikke gjøre overilte handlinger. Dette gjelder særlig oss som har penger i fond, investeringer med en reaksjonstid på opptil flere dager – både for ut- og inngang i fondet. Bommer man på timingen, kan det få store konsekvenser. Selvsagt vil det være ditto konsekvenser om man forblir i fondet og det over tid fortsetter ned og ned. Men der er vi enda ikke. Når utslagene blir så store som i dag, ser jeg heller på tilfellet som en mulighet. Fond, med lang reaksjonstid, gjør dette mer krevende å utnytte. Men i min norske enkeltaksje-portefølje har jeg i dag gjort kjøp i aksjer som har falt 15-20%. 

Inntil man har funnet et legemiddel som kurerer corona-viruset ventes stor uro på verdens børser. Men dette kan være variasjoner med begge fortegn. Jeg følger med, og anbefaler deg som kunde primært å ikke tenke for mye på saken. Gjør heller som en kunde nettopp gjorde, ta en skitur (bildet) 

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.