Nok en negativ uke. Minus 1,5% er ikke dramatisk, selv om enkelt dager i tech-fondet har vært det. DNB Helse presterer ekstremt, og holder oss rimelig opp. Siste tre mnd. er vi på linje med Oslo børs og global indeks (-6%). Jeg mener vi bør være fornøyd med dette, da vår portefølje har høyere risiko og et større potensiale. Om vi ikke er, er spørmålet om vi da bør være i aksjer. I ettertid kan vi klart si at det burde vi ikke ha vært, fra starten av oktober. Etterpåklokskap duger imidlertid heller ikke her, og aksjer er en profil vi har kjørt siden oppstart. Ikke kategorisk, men i markeder med svingninger opp til +/- 5%/dag er som tidligere nevnt risikoen ved fond og timing samt inn/utgang svært høy. Som eksempel kan jeg nevnte at jeg gjør et bytte i en tilleggsportefølje nå, og det har gått 6 dager siden salgsfond ble solgt og fortsatt er ikke det ønskede kjøpsfondet på plass i porteføljen. 


Frykt er sannsynlig hovedårsaken til fallet. Den amerikanske økonomien går fortsatt bra, forventningene til fortsatte rentehevninger er uforandret. Dette er en hovedgrunn til at jeg generelt tror på markedet også fremover. Frykten baserer seg på særlig på høye verdsettelser – særlig i tek-bransjen, renteoppgang, veksten i verdensøkonomien, og handelskrig. I Norge, som også har hatt et kraftig fall den siste mnd, har en oljepris på $62 skapt uro. Nye argumenter for negativ utvikling forsterker negativiteten, nå trekkes det frem at “zoombi-selskaper” – selskaper som er oppstått og lever på lav finansieringskost/renter – bidra til en solid gjeldsopphopning i den amerikanske økonomien, og også da er er svært utsatte ved en renteoppgang. 


Hold dere til mastene – bedre tider kommer – en gang! Tenk heller på noe annet – feks vinter og snø. Som heller ikke kommer så fort vi – dvs jeg – ønsker….

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.