Ja, da kom det en korreksjon. Opptil 4% i enkelte markeder den siste uken, i NOK ytterligere 0-1% da USD/EURO også siste uke har falt mot NOK. Valutaen ser ut til å ha nådd en bunn, aksjemarkedene kan falle ytterligere. Opp i går, ned igjen i dag. Dette betyr at vår portefølje har falt snaue 3% siden 23.jan., derav snaue 2% siden mandag. Vårt fond i fremvoksende økonomier har falt mest, Kina holder igjen stand.

Korreksjonen bekymrer relativt lite. Løpende målinger for produksjonsvekst, sysselsetning, verdiskapning er fortsatt sterke. En relevant katalysator for uroen er økningen i de lange rentene (se bildet under). Høyere renter gir økte kostnader for bedriftene og lavere overskudd. I tillegg til renteoppgang kan gevinstsikring og revurderinger av inntjening ift pris påvirke. Med unntak av et par tyngre perioder i 2011 (utfordringer i Europa) og 2016 (ditto i Kina), har markedene hatt en solid vekst siden finanskrisen i 2009.

Ellers har det igjen vært store summer i omløp i fotballen, våre yngre langrennsløpere gjør det sterkt i sine mesterskap, og de noe eldre lader kruttet for Pyeongchang. Jeg gleder meg, og tror ikke markedene ødelegger festen…. God helg!

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.