-En grønn og varm mai, en strålende 17. mai, alle-tiders-høyeste på Oslo Børs og +4% i vår portefølje siste måned (+0,6% hiå). Meget bra!

Av erfaring vet vi likevel at det er når det går som best at farene ofte er nærmest. Derfor ingen grunn til hvile! Og som tidligere nevnt – x, y og z har vært sterke en stund, æ har ikke satt en pålitelig trend etter korreksjonen i april og vandrer fortsatt i et urolig men horisontalt terreng. Det er underliggende sterk vekst i æ, samt at “frontier markets” krever tålmodighet, noe som gjør at vi avventer. Fondet er tungt manøvrerbart, planlegger derfor å teste en EFT på æ.

Siden 1998 har realrenten i Norge falt 10%, og ligger nå på ca -2%. Ikke rart at boligprisene har steget 250% siden 1992. Dette har igjen gjort at bankene lenge har opplevde gode tider, og bankenes aksjekursene har generelt steget mer enn markedet. Til i år. Med usikkerhet rundt både boligprisutvikling og renten, har bankaksjer i år lagget markedet. Inkludert Hedmarks “hellige ku”; Sparebanken Østlandet. Fortsatt grunn til å følge med i markedet, og ikke nødvendigvis gå “all in” i enkeltaksjer….

Oljeprisen passerte 17.mai $80 – for første gang på 7 år. Ja, de fleste ser nok at bensin-/dieselprisen går opp… Tilbudsunderskudd globalt , bla som følge av USAs nei til Iran-avtalen, presser prisene. Et annet viktig tall nylig er den amerikanske statsobligasjonens så langt høyeste nivå på 3,12%. Noe som både bekrefter den gode veksten i økonomien, men samtidig varsler dyrere finansiering for bedriftene og mulig svakere aksjekurser.

Vi gleder oss så lenge vi kan. Og holder oss årvåkne!

Høy oljepris er bra for norsk økonomi

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.