Til tross for at verdiene på våre fond, samt verdensindeksen, er bedre eller nær inngangen for en uke siden, har det vært en meget ustabil/volatil uke.

Dette toppet seg med en oppgang i tech-fondet vårt med +5,3% for et par dager siden. De siste 2-3 dager har vært positive, det betyr at inngangen til uken var tung. Positivt trekk ved utviklingen er at storparten av verden har opplevd at fallet har stoppet eller snudd. Men med ulike tidspunkt og nivåer. Vinnere har vært Norden (Swe/Den), USA  og Latin-Amerika.

Oljeprisen har falt til $72 hvilket har dempet den norske oppgangen, mens de globale fond – som vanlig i kriser – hjelpes av en sterkere dollar. 
Siste forklaring på korreksjonen vi forhåpentligvis har vært i gjennom er at usikkerheten blomstrer i forkant av de amerikanske mellomvalgene, med følgende verdifall. Når valget er avklart stiger kursene igjen.

Men uansett, veksten i verden synes å være lavere men USA holder fortsatt stand. Det betyr fortsatt positiv utvikling, men med noe redusert tempo og forventninger. Dette påvirker kursene. Det samme gjør handelskrigen mellom Kina og USA der det nå meldes om rekordhøy import til USA. Asia og særlig Kina har opplevd solide kursfall, men kanskje viser dette at retorikken kan være mer støyende enn de reelle fakta. Et mål på usikkerheten i markedene er den amerikanske VIX-indeksen. Under et et bilde av utviklingen på denne det siste halvåret:

Som nevnt sist, jeg har ikke solgt. Den innstillingen er nok enda tydeligere nå, når man ser utslag på opptil 5,3% fra dag til annen. Timing i slike markeder – og med fond med tidsforsinkelser – er ekstremt tilfeldig. Og best å holde seg unna. 

Bookmark and Share
Kategorier: Månedsrapport

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.