Mailene blir færre og julefreden ser ut til å begynne å senke seg. Det vil si, trolig er fokuset endret, fra jobb til jul… Moro da at om lommeboka tømmes, så fylles fondskontoen! Vi er på all-time-high, og over 13% hiå. Stabiliteten har vært utrolig sterk siden 1.feb. 2016 (dipp på sensommeren i år) og med en knekk opp siden september i år. Den amerikanske skattereformen (med bl.a. 21% selskapsskatt og ingen plikt til helseforsikring) ble vedtatt, og er en viktig grunn til at markedet tror at de verdensledende amerikanske selskapene skal fortsette å gjøre det godt. Utover dette holdes det igjen på rentehevninger, noe som også er bra for markedene. Feks fortsetter Japan å holde styringsrenten negativ (-0.1%).

Markedene fikk i går en liten negativ reaksjon på skattereformen. -Ikke så utypisk i et marked som styres av fremtidige forventninger. Den siste uka er det markeder som Øst-Europa eks Russland, India, Afrika og Vietnam som særlig har vært i skuddet. Årsvinneren ligger an til å bli Vietnam med over 50% vekst. Tyrkia følger etter.

Av makroøkonomiske begivenheter skal særlig nevnes at den svenske krona nå er sterkere enn den norske, og at NOK ikke har vært så svak mot euroen siden 2008. 9,98! Krona forventes å fortsette å være svak til nyttår, for deretter å styrkes. Svak krone står i kontrast til sterk oljepris på ca $64. Kanskje lurt å bevege seg mot det norske markedet igjen?

Bevegelsen vi har gjort sist uke har vært fra x til y. Vi satser på at det fortsatt er igjen futt i tekno-blowen de siste månedene. Baltikum har skuffet og det er primært valuta som har drevet kursen.

Dere har fått en kanskje negativ julegave i form av faktura 3.kv. de siste dagene. Beklager tidspunktet. Men samtidig ser dere at forvaltningen har verdi.

Da gjenstår det bare å ønske deg en riktig God Jul!

Bookmark and Share

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar placeholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.