Politikk, pandemi og penger er temaer som har farget 2021 for oss alle, verden over. Jo Helgestad, grunnlegger og daglig leder i Pengeråd AS, forteller at selv om 2021 på mange måter har vært et krevende og annerledes år, kan bedriften se tilbake på flere høydepunkter. Med bare noen få dager igjen av året peker Helgestad på tydelige trender i markedet for 2021, og har også flere tanker om hvordan 2022 vil se ut.

Jo Helgestad med Finansavisen i henda
Daglig leder, Jo Helgestad, avbildet etter første intervjuet med Finansavisen.

Et innholdsrikt år

Hverdagen til Helgestad består hovedsakelig av å hjelpe kundene sine med fondsrådgivning, og han har gode resultater å vise til. I tillegg til resultatene for selve forvaltningen har Helgestad ved to anledninger vært å se i Finansavisen.

«Disse to oppslagene i Finansavisen er klare høydepunkter. Det er særdeles morsomt å bli slått opp i et børsintervju i Norges ledende finansavis. Artiklene har hovedsakelig gått ut på hvordan vi tror markedet vil bli fremover, hva vi er interessert i og hvorfor vi er det», forteller Helgestad.

Les mer om Pengeråd i Finansavisen her: Hyggelig omtale i Finansavisen

Et annet høydepunkt for Pengeråd i 2021 er hvordan kunder nå kan velge mellom tre anbefalte porteføljer, for henholdsvis lav, middels og høy risiko. Dette gir en økt bredde i tilbudet deres, da de tidligere kun har hatt høy risiko. Andre høydepunkter for året som har gått inkluderer økt fokus på egenstyring av pensjon for ansatte i privat næringsliv, og nye lokaler hos Gründerhuset Park i Hamar.

«Her på Park har jeg muligheten til å arbeide i et fellesskap med andre. Dette gjør arbeidet mer motiverende og inspirerende,» sier Helgestad.

De små og mellomstore bedriftene

Når det kommer til utviklinger for 2022 forteller Helgestad at han både tror og håper på et mer normalt år. Selv om samfunnet mest sannsynlig fortsatt kommer til å slite med korona i første kvartal tror han sitasjonen vil normalisere seg utover året.

«I 2021 var blant annet råvarer, energi og finans veldig fine sektorer å investere i. I 2022 vil jeg tro at blant annet teknologi og bærekraft i noe større grad vil bli gode investeringer», sier Helgestad.

Korona påvirker, i likhet med mye annet, finansmarkedet. Dette vil også ha betydning for hva vi velger å investere i fortsetter Helgestad, og peker på at man vil komme til å se noen endringer for interessante investeringer i 2022 sammenlignet med 2021.

«Videre var det i 2021 de store selskapene som regjerte, mens jeg tror at det i 2022 vil være større plass til de små og mellomstore bedriftene. Jeg tror også at Asia vil være et spennende sted å være investert i 2022», forteller Helgestad.

Jo Helgestad
Daglig leder, Jo Helgestad, er fornøyd med året 2021.

Samfunnsutvikling og investering

Andre temaer Helgestad mener kan bli relevante i 2022 er geopolitiske spenninger, som man også har sett i 2021 gjennom anspente forhold mellom Kina, USA og flere andre regioner. Helgestad mener at situasjonen mellom Russland og Ukraina isolert sett neppe vil påvirke finansmarkedet i stor grad, men tror derimot det vil være viktig å fokusere på situasjoner hvor Kina er involvert.

«Økonomi, politikk og samfunnsutvikling – alt henger sammen. Det er viktig å se helheten, og se hvordan ting påvirker hverandre. Et eksempel på dette er utviklingen av teknologi under korona, hvor man for eksempel har utviklet teknologi for å løse problemer knyttet til det å holde avstand», sier Helgestad.

Pengeråd skal i 2022 fortsette å utvikle selskapet, og Helgestad kan også fortelle at de gjerne skulle hatt minst en person til med i teamet. Dette avhenger av å finne den rette personen, som har gode forutsetninger for å gjøre en god jobb.

«Man er helt avhengig av å finne de rette personene når det kommer til å utvikle selskapet. Du kan sammenligne fondsrådgivning med å drive med sport, hvor konkurransen er å hele tiden utvikle og perfeksjonere», sier Helgestad.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Sparegris

Våre mest leste saker på nettsiden

Jo Helgestad med Finansavisen i henda
Nyheter
admin

Hyggelig omtale i Finansavisen

I Finansavisen 10. september er daglig leder, Jo Helgestad, i Pengeråd intervjuet for å gi sitt syn på de økonomiske markedsutsiktene og sine anbefalinger. Dette er en særdeles hyggelig anerkjennelse for det Hamar-baserte selskapet. Daglig

Bookmark and Share

Les mer »
Kategorier: Nyheter

1 kommentar

- Oppsiktsvekkende tall - Pengeråd · januar 6, 2022 09:39

[…] Lest denne saken? Et tilbakeblikk på 2021, og tanker om 2022 […]

Lukket for kommentarer.